Telefon:

+36 30 846 2178

E-mail

info@mybetterlife.hu

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek: 9-20

Nem egyik napról a másikra történt, hogy úgy ébredtem volna „na akkor én mostantól vega leszek”. Az az igazság, hogy nem volt szándékos, ez inkább egy folyamat volt.
A jóga volt az a tevékenység ami nálam bekapcsolt egy magasabb szintű tudatosságot testi és lelki szinten. Korábban is igyekeztem odafigyelni, hogy egészségesen étkezzek és mozogjak, de azt a tudatosság hozta el, hogy már kezdtem érezni és oda figyelni mi jó nekem. Nem trendeket követni hanem megfigyelni saját magamat.
Próbáltam gluténmentesen étkezni 1 hónapig (mert, hogy a glutén milyen egészségtelen), de nem éreztem azt, hogy ez nekem jó lenne, mivel nem vagyok glutén érzékeny. Sőt, annyira elszokott a szervezetem a glutén emésztésétől, hogy már egy falat kenyértől és megfájdult a hasam. Így ezt inkább hagytam, napi 1 zsemle vagy ebédre egy kis durum tészta nekem belefér.
Egyre kevésbé kívántam a húst. Azt éreztem, hogy étkezés után olyan nehéz a gyomrom és rengeteg energiába kerül megemészteni azt a husit, amit megettem. Később már valahogy a szagát is kellemetlennek éreztem. Ehhez jött még 1-2 film az ipari állattartásról. Azok a boci szemek a vágóhídon… soha nem fogom elfelejteni. Illetve még az a tény sem elhanyagolható, hogy milyen hormont, antibiotikumot, energiát és minőséget veszek magamhoz egy ilyen húsból.
Eldöntöttem, hogy komolyabban veszem az AHIMSA – vagyis a „nem ártás” elvét, ami egy alap elv a jóga filozófiában. Amennyire csak lehet igyekszem senkinek sem ártani a létezésemmel. Apró lépésekkel, de minden nap tenni ezért.
Egy 1 hónapos teszt időszak következett amikor nem ettem húst és állati tejet sem fogyasztottam. Úgy gondoltam nem akarok semmit magamra erőltetni, ha a szervezetem jelezni fogja, hogy ez így nem jó akkor majd kitalálok valamit (pl. felkutatok kistermelőt, bio gazdát, stb.).
Azt figyeltem meg magamon, hogy egyáltalán nem hiányzott a hús, nem is kívántam, még a tojást se azt is kicsit nehéznek éreztem. Viszont a sajtok vagy a joghurt az jól esett, ráadásul egy csomó új receptet és fűszert ismertem meg közben. Elvarázsolt milyen változatosan lehet étkezni hús nélkül is.
Kb. fél-1 év múlva azt vettem észre, hogy recsegnek az ízületeim ami a munkámmal is összefügg, mivel masszőrként nagy terhelésnek van kitéve. Félévente csinálok egy ízületvédő kúrát (glükozamin, kollagén, msm) illetve kb. havonta egyszer fogyasztok valamilyen tengeri halat (ez van, hogy jól esik van amikor nem), de azóta az ízületeim is rendben vannak.
Szerintem nem létezik tökéletes étrend, mindannyian mások vagyunk, más a testünk, az emésztésünk vagy az éghajlat ahol élünk.
Mindenkinek magának kell kikísérletezni és megtalálni a saját tökéletes étrendjét amitől jól és egészségesnek érzi magát.

Ajánlott cikkek