Telefon:

+36 30 846 2178

E-mail

info@mybetterlife.hu

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek: 9-20

Te mivel erősíted a szervezeted? Az Aromaterápiát próbáltad már?
Az alábbi cikkből megtudhatsz róla néhány hasznos információt

Sokan azt gondolják, hogy az aromaterápia valami áltudományos dolog, sokkal inkább valami wellness -féle mintsem gyógyír. Finom illóolajokat szagolgatni és magunkra kenegetni valóban kellemes, de hogyan is hatnak ezek?

Kezdjük az elején:
A FITOTERÁPIA gyógynövények alkalmazását jelenti gyógyítási céllal, amely növényi drogok felhasználásával gyógyít, azok összes hatóanyagát felhasználva.

A gyógynövények legismertebb hatóanyagai: az alkaloidák, glikozidok, szaponinok, cserzőanyagok, szerves savak, festékanyagok, szénhidrátok… és az ILLÓOLAJOK. Egyéb alkotó részek pl. gyanták, vitaminok, balzsamok.

Az AROMATERÁPIA ezek közül a növények illóolaját használja gyógyításra.

Illóolaj nyerhető különböző eljárásokkal a növények virágjából, leveléből, gyökeréből, terméséből vagy gyantájából is. Az előállítás 3 módja: vízgőzdesztilláció, préselés, oldószeres kivonás.

Illóolajak alkalmazásának 3 módja:

Belélegezve a szaglóhámon keresztül az agyunk legősibb részébe, a limbikus rendszerbe jutnak. Így jelentősen befolyásolja hangulatunkat, közérzetünket, viselkedésünket.
Ezen kívül bizonyítottan antiszeptikus és véd a fertőzések ellen (- ez a hatás a többi alkalmazási módnál is érvényesül).

Külsőleg használhatjuk masszázsolajban, fürdőbe, borogatáshoz, bedörzsölőnek. A bőrön keresztül szívódnak be és közvetlenül a véráramba kerülnek a hatóanyagok.

Belsőleg főleg oldott formában alkalmazzuk. Jól oldódik mézben, tejben, alkoholban, citromlében, ecetben. Csak kis mennyiségben (1-2 csepp) használjuk, hiszen nagy erejű szerről van szó. Ebben az esetben pedig a gyomor nyálkahártyáján keresztül szívódik fel a hatóanyag.

Fontos, hogy mielőtt elkezdjük használni az olajokat tájékozódjunk használati módjukról mert nem minden olaj használható belsőleg, illetve bizonyos olajokat csak hígítva javasolt a bőrre kenni!

TIPP:
Influenzás időszakra ajánlott olajok: teafa, fahéj, eukaliptusz, levendula, borsmenta, rozmaring, kakukkfű, citrom, lucfenyő, zsálya, ciprus.

Felhasznált irodalom:
Temesvári Gabriella – Illóolajokkal az egészségért