Telefon:

+36 30 846 2178

E-mail

info@mybetterlife.hu

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek: 9-20

A legfontosabb szerintem, hogy egyre tudatosabbá váljunk magunkra. Mindannyian mások vagyunk, más a szervezetünk más a lelki beállítottságunk ezért azt kell megtalálnunk nekünk mi a jó, mitől érezzük jól magunkat. Én is ezt teszem megfigyelem, hogy a különböző ételek, italok, szokások, mozgás vagy bármilyen tevékenység hogyan hat rám és nem csak az adott pillanatban hanem hosszabb távon is.

Táplálkozás:
Közel 2,5 éve lettem vegetáriánus, mert úgy éreztem, hogy az én szervezetemnek ez a táplálkozás sokkal kedvezőbb. Figyelek rá, hogy változatosan étkezzek, legyen az ételben megfelelő arányban fehérje, jó szénhidrát, zsír/olaj és legyen elég rost is benne. Kb. egy hónapban egyszer halat is szoktam enni, valamiért úgy érzem ez jó a szervezetemnek. Igyekszem elég folyadékot inni ami nagyrészt víz és koffein mentes tea. Nagyjából azonos időben eszek napi 3-4 étkezésre osztva. Például ilyesmit:▪️ Reggeli: zabkása/hajdinakása
▪️ Ebéd: könnyű hús mentes főtt étel
▪️ Uzsonna: gyümölcsök, magvak
▪️ Vacsora: saláta/ szendvics/ leves.

Mozgás:
Reggelente átmozgatom magam jógával van, hogy csak 20-30 percben. Ha van időm 60-90 percet is gyakorlok. Heti 1 pihenő napot mindig tartok, általában valamelyik hétvégi napon. Munka közben amikor masszírozok vagy jóga órát tartok szerencsére mozgok eleget, de nálam is előfordul, hogy estére elfárad a hátam. Ilyenkor masszázshengerrel lazítok rajta és csinálok néhány jóga ászanát amivel átmozgatom és lenyújtom. Néha bizony nekem is szükségem van a külső segítségre, ilyenkor bejelentkezek a masszőrömhöz és alig várom, hogy kezelésbe vegyen.

Pihenés:
Lefekvés előtt 1-2 órával már igyekszem kerülni a fokozott ingereket és „kütyüket” (tv, okos telefon). Ezek ugyanis megzavarják a nyugodt alvás. Inkább olvasok vagy valami kellemes zenét hallgatok, meditálok. Néha persze van, hogy ez nem sikerül – ilyenkor nehezebben is alszok el, kivéve, ha esszenciális levendula olajjal kenem be a talpam lefekvés előtt, az segíteni szokott.

Lelki feltöltődés:
Ami nálam bevált és tényleg kikapcsol az a természetben töltött idő, egy jó beszélgetés vagy játék családi/baráti körben, meditáció, zene, tánc, könyvek.

Ajánlott cikkek