Telefon:

+36 30 846 2178

E-mail

info@mybetterlife.hu

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek: 9-20

A hepe-hupás narancshéjra emlékeztető bőrfelszín leggyakrabban a combokon, a csípőn, valamint a fenéken jelenik meg. Gyakori tévhit, hogy a narancsbőr csak a túlsúlyos, illetve elhízott nőket érinti.
Mivel kialakulásában több tényező is szerepet játszik – az anyagcsere lassulása, a helytelen táplálkozási szokások, a hormonrendszer zavara, a genetikai adottságok vagy éppen a mozgásszegény életmód- ezért akár a vékony nőknél is megjelenhet.

Kialakulásában három stádiumot különböztethetünk meg:
1. Enyhe: csupán akkor látható ha összenyomjuk a bőrünket
2. Közepes: álló helyzetben már látszik, fekvő helyzetben kevésbé
3. Súlyosabb esetben: mind álló, mind pedig fekvő helyzetben jól kivehetőek az egyenetlenségek, behúzódások.

Hogyan szabaduljunk meg tőle?
A genetikánkon nem tudunk változtatni, de az életmódunkon igen! Megfelelő folyadék fogyasztás: Egy felnőttnek átlagosan napi 2-3 liter folyadék javasolható. Lehetőleg víz, cukor mentes tea, cukrozatlan zöldség-, gyümölcslevek formájában.
Egészséges táplálkozás: Kerüljük a cukros-, szénhidrátban dús-, tartósító szereket- és adalékokat tartalmazó ételeket és az alkohol fogyasztását. Együnk többször kevesebbet. Ha 5 részre osztjuk a napi étkezést azzal segíthetjük az anyagcsere működését.
Rendszeres testmozgás: Heti 3-4-szer, alkalmanként minimum 45 perc. Segíthet ha szaunázunk hetente egyszer. Élénkíti az anyagcserét, serkenti a vérkeringést, valamint szauna használata után a különböző krémek is mélyebben tudnak bőrünkben felszívódni.
Cellulit masszázs: Előnye, hogy onnan fogyunk ahonnan szeretnénk.
Ha hirtelen intenzív diétába és magas intenzitású edzésbe kezdünk előfordulhat, hogy pont onnan fogyunk először ahonnan nem akarunk pl. a mellekből vagy arcról. Fontos, hogy tartsuk meg a fokozatosságot.
A kezelés speciális krémmel, vákuummasszázzsal és tekercseléssel történik. A masszázs során felgyorsul a szövetek vér-, és nyirokkeringése, aktiválja a rugalmas rostokat termelő kötőszöveti sejteket, ennek köszönhetően a bőr sokkal simább, feszesebb és elasztikusabb lesz a kezeléseket követően.

Én az utóbbiban tudok segíteni neked. Elérhetőségeimen kérhetsz időpontot cellulit masszázsra.

Ajánlott cikkek